Επεξεργασμένο κρέας

Το επεξεργασμένο κρέας αναφέρεται στο κρέας που έχει υποστεί επεξεργασία μέσω αλατίσματος, ωρίμανσης, ζύμωσης, καπνίσματος ή άλλων διαδικασιών για την ενίσχυση της γεύσης ή τη βελτίωση της συντήρησης.
Στο επεξεργασμένο κρέας περιλαμβάνονται τα λουκάνικα, τα αλλαντικά καθώς και κονσερβοποιημένα κρέατα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το επεξεργασμένο κρέας ανήκει στην Κατηγορία 1 στα καρκινογόνα για τους ανθρώπους.

Αυτή η κατηγορία χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν επαρκή ερευνητικά στοιχεία καρκινογένεσης στον άνθρωπο. Η αξιολόγηση βασίζεται συνήθως σε επιδημιολογικές μελέτες που δείχνουν την ανάπτυξη καρκίνου σε εκτεθειμένους ανθρώπους.

Το επεξεργασμένο κρέας μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί στη διατροφή μας από εξίσου θρεπτικές και πρωτεϊνούχες πηγές.

Αυτές είναι τα φρέσκα πουλερικά, τα ψάρια και θαλασσινά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα αβγά και τα γαλακτοκομικά.

Οπότε την επόμενη φορά, πρόσθεσε κοτόπουλο ψητό αντί για πάριζα στο τοστ σου ή τυρί αντί για λουκάνικο στην ομελέτα σου.

Previous
Previous

Αυξημένη Χοληστερόλη - Οι πρώτες αλλαγές που πρέπει να γίνουν

Next
Next

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών